PRESS CARTOON EUROPE NOMINATION, BRUSSELS (Belgium)

Two NOMINATIONS for the PCE 2016 (cartoons publiced in 2015).

Luc Descheemaeker, Belgium

38 international cartoons selected...
Op donderdag 18 februari 2016 worden in de KVS door een internationale jury van journalisten de winnaars gekozen. Vanaf 16 uur diezelfde dag worden hun namen bekend gemaakt.
http://pce.presscartoon.com/en/contests/2016/0/2

The PCE (Press Cartoon Europe) is an initiative of the PCB (Press Cartoon Belgium) in association with the International Cartoon Festival held in Knokke-Heist, Belgium. This annual prize awards the best cartoon published in any European country. The competition is open free-of-charge to all cartoonists who publish in European newspapers, magazines or electronic media. Press cartoonists are invited to register on the website before 1 January in order to participate. There is a first prize of 8,000 euros3 plus a bronze statue designed by the Belgian illustrator Ever Meulen. The award ceremony takes place at the opening of the annual International Cartoon Festival and the preview of the exhibition of the nominated cartoons, in Knokke-Heist. The cartoons also appear in a multilingual annual catalogue.






En twee cartoons maken deel uit van de 105 genomineerde cartoons voor de PressCartoonBelgium 2016 (cartoons gepubliceerd in 2015).
Op donderdag 18 februari 2016 worden in de KVS door een jury van Belgische fotografen de winnaars gekozen. Vanaf 16 uur diezelfde dag worden hun namen bekend gemaakt.
Mijn drie werken zullen tijdens de zomer van 2016 te zien zijn op het Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist en gepubliceerd in het jaarboek 2016. 

Voor de PCB komen alle cartoons in aanmerking die in de loop van het jaar zijn verschenen in de Belgische media, gedrukt of online. Uit die vele duizenden en uit de tekeningen die de cartoonisten zelf insturen als zijnde hun beste werk van het jaar, selecteert het comité een honderdtal “genomineerden” die aan de jury worden voorgelegd. Die ieder jaar wisselende jury wordt samengesteld uit prominenten uit de wereld van de media, de cultuur, de sport, de politiek, enz. Zij kiezen onder de genomineerden de Grand Prix PCB, die 6.000 € waard is, een tweede en een derde prijs. Alle genomineerden worden op de website gezet, tentoongesteld op het Cartoonfestival van Knokke-Heist en gebundeld in het jaarboek van de PCB. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van het Cartoonfestival. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

More than 300 Awards....