Kades 2016 Turkey

Kadeş 2016 Uluslararası Karikatür Sergisi, sanatseverlerle buluşuyor. “Ortadoğu ve Barış” temalı sergi, adını; dünyanın ilk yazılı barış anlaşması olarak bilinen ‘Kadeş’ten alıyor.


GÜNEBAKAN Kültür Derneği ve Haziran Bilim Sanat Basın Meclisi işbirliği ile düzenlenen serginin amacı; hayatın, uygarlığın, bereketin yeşerdiği Ortadoğu coğrafyasında, birarada yaşama kültürünü hatırlatmak, barışın bugün de mümkün olabileceğinin altını çizmek olarak tarif ediliyor. 
Uluslararası platformda yoğun ilgiyle karşılanan sergide, 58 ülkeden 160 çizerin eserleri sergileniyor. Aralarında Shojai Tabatabai (İran), Mello (Brezilya), Darko Drljevic (Karadağ), Plantu, Bernard Bouton (Fransa), Luc Descheemaeker (Belçika), Angel Boligan (Küba) gibi duayen isimlerin de bulunduğu Kadeş 2016, 15 Şubat’a kadar Cezayir Salonlarında ziyaret edilebilecek. 


Savaş, göç, terör gibi konuların dünyanın gözünden nasıl tanımlandığını Kadeş 2016’da dolayısıyla gözlemlemek mümkün. Genel Koordinatör Aslı Delikara, serginin İstanbul’la sınırlı kalmayacağını Türkiye’de birçok ilde sergiyi açmak istediklerini söylüyor.
Hedef şehirler ise Ankara, İzmir, Eskişehir, Mersin, Tunceli, Gaziantep ve Diyarbakır

Reacties

Populaire posts van deze blog

More than 300 Awards....